Sådan vælger du det perfekte lys til boligen

Mange mennesker kender til at, hvor I sidder rundt om et spisebord, der er serveret lækker mad, men lampen over bordet lyser alt for skarpt. Det kan også være, at du har været i en omvendt situation, hvor du har siddet i læsehjørnet med en god bog og en kop te, men du har haft svært ved at læse bogen, fordi lyset var alt for svagt. 

Det kan faktisk være rigtig svært at indrette sin bolig med et balanceret lys. Det handler nemlig om at finde den rette balance mellem praktisk belysning og belysning, som skal være med til at skabe en bestemt stemning. Hvis du lykkedes med at finde den rette balance, så vil belysningen indgå som en naturlig del af indretningen og altså ikke være noget, som man lægger ekstra mærke til.

Du er sikkert allerede klar over, at lamper er en genstand, som findes i alle prisklasser. Derfor kan du overveje at låne penge til belysningen i din bolig. Klik her.

3 hurtige råd

  1. Når du starter din jagt på de perfekte lamper, så vil du hurtigt opdage, at der helt grundlæggende findes to typer lamper. Den ene giver koncentreret lys – det kunne fx være spisebordslampen som er åben i bunden og lyser direkte ned på bordet. Den anden type er spredt lys, som kan sprede lyset ud over et større område.
  2. Det gælder om at finde den rette farvetemperatur – altså om lyset er koldt eller varmt. Det kan du læse i beskrivelsen, og det præsenteres i Kelvin. Hvis pæren har en lav Kelvin-værdi betyder det, at den har et varmere og hyggeligt lys. Hvis pæren modsat har en høj Kelvin-værdi, så vil den give et køligere og mere klart lys.
  3. Vær skarp på, hvor der er brug for stemningslys og hvor der er brug for funktionslys.