Sådan finder du den perfekte a-kasse

I arbejdslivet er der mange ting, man skal betale for – og en af dem er en a-kasse. Mange vil nok være fristet til ikke at betale, men det er en dårlig idé. Selvom den månedlige betaling er noget, man lægger mærke til, er pengene godt givet ud i forhold til hvad man får igen.

Mange vælger at spare pengene, fordi de ikke er helt sikre på hvad a-kassen gør. Det er dog meget enkelt, og man kan let finde frem til den a-kasse, der passer bedst til ens behov.

Få en a-kasse og gør fremtiden sikker

En a-kasse fungerer dybest set som en forsikring: man betaler et bestemt beløb om måneden for at have adgang til den, og hvis man så en dag bliver arbejdsløs, modtager man nok penge til at holde en understøttet. Så skal man ikke være bange for ikke at kunne klare sig til man får sit næste job. Det kan godt være, at du aldrig får brug for støtte fra a-kassen – måske har du et meget sikkert job, eller også studerer du til noget, der er mangel på i samfundet.

Det er dog alligevel uklogt ikke at betale til en a-kasse, da man aldrig ved hvad fremtiden bringer. Selv de stærkeste firmaer kan gå nedenom og hjem, eller blive nødt til at afskedige mange af deres medarbejdere. Heller ikke en god uddannelse er nogen garanti for arbejde, da mange prioriterer erfaring højest. Gør derfor dig selv en tjeneste, og find en god billig a-kasse. Så kan du fortsætte din karriere velvidende om, at du er sikret uanset hvad.

Mange andre fordele ved en a-kasse – og en fagforening

Måske er du endnu ikke solgt på idéen om en a-kasse. Så skal du vide, at der er mange andre fordele end bare det økonomiske supplement. Man kan for eksempel deltage i kurser om jobansøgning, jobsamtaler og cv-skrivning. Man kan få rådgivning om ens karrieremuligheder, samt få mulighed for at udbygge sit sociale netværk. Dermed holder a-kassen dig ikke bare økonomisk understøttet under din ledighed, den hjælper dig også med at finde et arbejde hurtigere – og man kan drage fordel af den, selv mens man er i arbejde eller under uddannelse.

Der er endnu flere fordele, hvis man har en fagforening – og til dem er en a-kasse næsten altid tilknyttet. Som medlem af en fagforening får man alle de overstående fordele, og så får man også juridisk hjælp i arbejdslivet. At være medlem af en fagforening er en investering i dig selv.