Du skal være en kunstner

“… Mød denne højtidelige spørgsmål med en stærk, simple ‘jeg skal’, derefter bygge dit liv i overensstemmelse med denne nødvendighed; hele dit liv, selv i sin ringeste og mest ligegyldige time, skal blive et tegn og vidne til denne impuls.”- Rilke

Vi er alle af os, betød at oprette. Vi er creat-foranstaltninger, således det er indlysende i verden omkring os, der som en edderkop spinder en web, en fugl bygger en rede, mennesker er besat af en åndelig og biologiske mandat til at spinde og bygge en verden af skønhed og funktion. Den menneskelige skelnen er evnen til at gøre symboler. Symbolikken er kunsten at investere verden omkring os med betydningen af udtryk for usynlig eller immaterielle gennem synlige eller sanselige repræsentation. Dette er den enkleste, mindst foruroligende definition af kunst og kreativitet. Fra denne definition, vi er kommet til at tro og at grundigt acceptere uden tvivl om, at kunst hører til dem, der maler malerier, skrive ord og forme i ler, i repræsentationerne af immaterielt og usynligt. Kunst er derfor blevet opdelt i dem, der gør og dem der ikke gør.

Genindsættelse af kunst i hver eneste af vores liv, både i vores evne til at modtage og at genskabe det, er at vende tilbage til at leve med betydning. Kreativitet er ligesom evolution, som alle vækst og forandring, en ukuelig kraft i naturen. Hidtil kun mennesker har forsøgt at vende sig væk fra denne opfordring, og en sag kan ske at det denne drejning væk det er årsag til så meget af vores smerte, lidelse og længsel. Denne lidelse, men er resultatet af forvirring og vildledning, ikke ulykkelige omstændighed.

Kunst, er videnskab, filosofi og høflighed, vores bedste forsvar mod uudholdelig vægten af alt det, vi ikke kender. Hvis vi kunne sprede vægten blandt os borger kunstnere, komme op med en mere inkluderende outlook, kunne vi let formidable belastningen af uvidenhed. I bredeste forstand, kunst er en reaktion i uanset hvilken form det tager–udtryk for kærlighed og skønhed og terror, som det er givet til os gennem den synlige dusør af natur, der trækker os videre ud af moradset. Kreativitet er noget, der fremmer den iboende ånd, oprettelse eller aktivitet, at fremskridt med progression af unimpedable energi af vækst, der er liv. Replikering af kærlighed og skønhed, den balsam, der lindrer terror eller frigivelse af anerkendelse af denne terror, er vores opgave, er måde af kunst og kreativitet, en whole-some respons til eksistens.

Uanset om du er en brandmand, en patolog, en babysitter eller en bankmand, skal du være en kunstner. Skal være middel, først og fremmest anerkendelse af dette som din identitet, som i, “Åh, du skal være en kunstner…” For det andet skal være gør det bydende nødvendigt. Du skal reagere på den værdighed, udvikling af creaturehood mod en større mand, mod Gud, og forblive frygtløs samt awe-ramt af de enorme konsekvenser. I møde med denne udfordring, vil du være anerkendt af et lys i øjnene af dem, du møder, som ekstraordinær.

Forpligtelse til kreativitet, ligesom enhver anden forpligtelse, vil blive en integreret, nødvendige, en del af vores liv, når vi indser, at ikke kun gør vores kunst foråret fra og definere kernen i, ja, vores egen identitet, men endnu vigtigere, at det er et udtryk for at der er større end os selv. Således hvem vi er bliver forbundet med verden, og det er givet mening og formål ved hvad vi gør med dette link. Kreativitet er udbyder af betydning.

Vi begynder med en følelse, at der er noget i os, der skal handle og udtrykke. Vi begynder ved at gå ud over den sorg, vi har oplevet ved at have dette noget undertrykt, modløse, begravet. Vi begynder med en tynd person med fedt kroppen, den ædru, sund der nedenunder at misbrugeren hud, elskeren inde i vores oversete hjerter. Vi begynder med håb og længsel for den kreative kraft i os selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.